Igor Burba

07.06.2012 in22:19 in Portraits -->


Igor Burban was born on November 5, 1985.It all started with his father’s passion for photography, he shot at the “Zenith” and black and white film. Now it is “trendy pieces,” and was once a rarity. I think in this I was lucky. But all this was his only hobby.When I was 16 years old must have a good friend of the parents offered me a choice – to teach me programming or photos. He then engaged, and so and so. Of course, I chose the photo, but then I’ve got nebylo time, then he, and not what this exercise has not resulted.Then I went into the army, but it was not a reason to give up photography. I had a cell phone with good camera for its time, and I began to shoot at it, all in a row. Assigned the soul, so to speak. Served, bought a bar of soap, and again took off everything that I liked: the night the day, in the heat or cold, rain and snow. I liked it, I did not see boundaries. But money is not brought, as has already lived alone, had to constantly work on the unloved and forced to work. Earning on photo equipment.A year later, I met with the most friends, who offered to teach me to take pictures. He saw my pictures and said, “Good,” but so delicately slipped a few books on the theory of photography. Like, should brush up. And I myself was all for it.Gradually it became a desire to shoot at a good technique. Changing cameras, lenses, images are increasingly made sense. I shot everything and I do not like it. There was no difference between a beautiful girl and a wooden fence – everything is beautiful, if nicely furnished.As a result, various tweaks and save on everything I bought a Nikon-D700 did, which I still serves faithfully. Began to take off is not just for himself but for the people – as they would like to see yourself in the photo. After nearly five years of shooting for myself, I started to really realize what exactly I want and I want it to shoot. That I developed my own style of shooting.In the spring of 2011, I started calling myself a photographer. Long way to this title. And very proud of him)

Igor Burban родился 5 ноября 1985.
Началось все с отцовского увлечения фотографией, он снимал на «Зенит» и черно-белую пленку. Сейчас это «модные фишки», а раньше было редкостью. Думаю, в этом мне повезло. Но все это ,было у него просто увлечение.
Когда мне было лет 16 наверно, хороший знакомый родителей предложил мне выбор – научить меня программированию или фотографии. Он тогда занимался и тем и тем. Я, разумеется, выбрал фото, но тогда то у меня небыло времени , то у него, и ни к чему это занятие не привело.
Потом я ушел в армию, но это не стало поводом отказаться от фотографии. У меня был мобильник с неплохой для того времени камерой, и я стал снимать на нее все подряд. Отводил душу, так сказать. Отслужил, купил мыльницу, и опять снимал все что мне нравилось: ночью, днем, в жару или мороз, под дождем и в снег. Мне это нравилось, я не видел границ. Но денег это не приносило, так как жил уже один, приходилось постоянно работать, на нелюбимой и вынужденной работе. Зарабатывая на фото технику.
Спустя год я встретился с тем самым знакомым, который предлагал научить меня фотографировать. Он увидел мои снимки и сказал «гуд», но так деликатно подсунул несколько книг по теории фотографии. Мол, надо подучиться. А я и сам был только за.
Постепенно стало появляться желание снимать на более хорошую технику. Менялись фотоаппараты, объективы, в снимках всё больше появился смысл. Я снимал все и мне все нравилось. Не было разницы между красивой девушкой и деревянным забором – все это красиво, если красиво снять.
В результате разных ухищрений и экономии на всем я купил-таки себе Никон Д700, который мне до сих пор служит верой и правдой. Стал снимать уже не просто для себя, а для людей – так, как они бы хотели видеть себя на фото. Спустя почти 5 лет съёмки для себя, я начал осозновать, чего именно я хочу и как я хочу это снимать. Та я выработал свой собственный стиль съёмки.
Весной 2011 года я сам себя стал называть фотографом. Долго шел к этому званию. И очень им горжусь)