Desiree Dolron – Te di todos mis suenos

17.07.2011 in08:30 in Art -->


Share

Desiree Dolron ( 1963 ) is een Nederlandse fotograaf .

Dolron is bekend om haar foto’s bij reisreportages zoals de fotoserie Te di todos mis suenos die bestaat uit foto’s gemaakt in Cuba . In deze foto’s houdt ze zich niet afzijdig van de politieke situatie in deze landen, maar ze laat deze elementen niet journalistiek overkomen. Een van haar bekendste fotoseries is Exaltation. Images of Religion and Death een bundeling van reisreportages waarin religieuze rituelen uit India , Thailand , de Filipijnen en Marokko worden getoond.

Naast deze reisreportages maakt ze ook series met geënsceneerde foto’s zoals de serie Xteriors waarin ze bekende schilderstijlen en schilderijen nabootst in haar foto’s, onder andere Johannes Vermeer , Manet en de Vlaamse primitieven . Deze foto’s zijn door digitale aanpassingen zo dicht mogelijk bij de veelal mysterieuze uitstraling van deze schilderijen gebracht.